×

Як правильно визначити тип шкіри голови

Опубліковано5 Років тому
Подобається171

Дуже часто жінки і чоловіки не правильно обирають засоби для догляду за волоссям. Причому вони не тільки не правильно вибирають маски і кондиціонери, а й найголовніший засіб, той, який повинен бути обран ідеально точно і чітко, вони вибирають не так. Мова про шампунь. Шампунь обирається за типом шкіри голови. Крапка.

На жаль, так склалося, що на етикетках більшості шампунів вказується для якого типу волосся, а не для якогось типу шкіри голови вони створені. Невідомо чому відбувається саме так, але можна припустити, що це пішло з давніх часів, коли науки трихологія ще не існувало, а пізнання перукарів обмежувалося лише вмінням правильно стригти. Але слава Богу, б'юті сфера зростає і розширює, проводячи нові дослідження і тести, які допомагають доглядати за собою правильно. У статті "Який шампунь обрати?" ми вже писали про те, як потрібно вибирати засоби для очищення, тому повторюватися не будемо.

Дізнатися більше про те, як правильно вибирати шампунь можна в нашій статті:

Який шампунь вибрати?

Шампунь для волосся – це незамінний засіб для догляду за волоссям. Але крім користі, він може завдати шкоди, якщо його не правильно підібрати. Читайте, як цього уникнути в нашій статті.

Сьогодні мова піде про тип шкіри голови і про те як самостійно його визначити, і як наслідок, правильно підібрати шампунь.

Тест на визначення типу шкіри голови

Лікарі-трихолог розробили один нескладний тест, завдяки якому, Ви самі можете визначити тип своєї шкіри голови. Для його проведення нам знадобитися 3 сухих серветки і 3 хвилини часу. Найкраще його проводити через 2 дні після миття волосся. Ну що, приступимо?

1. Беремо одну з серветок і прикладаємо її до коренів. Трохи притискаємо серветку до шкіри і тримаємо 1 хвилину. Якщо через хвилину на серветці залишилися жирні сліди, значить ви власниця жирної шкіри голови.

2. Беремо нову серветку і прикладаємо її до довжини волосся. Повільно, рухаючись зверху вниз, проводимо серветкою по волоссю. Важливо це зробити так, щоб залишити поза увагою корені і кінці волосся. Якщо ви виявляєте на серветці жирні сліди, значить у вас жирне волосся.

3. Третьою серветкою затискаємо на 10 секунд кінці і дивимося на результат.

Результати тесту

- якщо на всіх трьох серветках залишилися жирні сліди, це говорить про те, що у вас жирний тип і волосся, і шкіри голови

- якщо на першій серветці залишилися жирні сліди, а на 2-х інших немає, значить у вас змішаний тип - жирна шкіра голови, і нормальна довжина і кінці

- якщо на першій серветці залишилися частинки шкіри - це говорить про те, що у вас суха шкіра голови

- якщо на третій серветці і у вас залишилися маленькі волоски, значить ваші кінці дуже тендітні і сікуться, а також, вимагають особливого догляду

Як ще можна визначити тип шкіри голови

Ті, хто лінується провести тест з серветкою, завдяки табличці нижче, зможуть розібратися і визначити свій тип шкіри голови. А ті хто провів тест, можуть переконатися в його точності.

Навіщо знати свій тип шкіри голови

Знову, ми повторюємося, але без цього ніяк.

Як ми вже писали вище, шампунь вибирається за типом шкіри голови. Його основне завдання, добре очистити шкіру і волосся від накопичених забруднень і жиру. Якщо очищення буде не досить сильне або, навпаки, досить інтенсивне, волосся буде ставати гірше і гірше.

Наприклад, у вас нормальна шкіра голови, але ви вирішуєте використовувати шампунь для жирного волосся. Такі шампуні, містять компоненти, які зменшують виділення шкірного сала і як наслідок, пересушують нормальну шкіру, викликаючи її лущення. А так як, корені волосся отримують тільки природне зволоження (ми не наносимо на них бальзами), то його не вистачає і волосся починає рости сухим і тьмяним.

Тому, знати свій тип шкіри і правильно обирати шампунь - це 1, і чимало важливий, етап на шляху до здоров'я і краси волосся.

Супутні товари
Пов'язані статті
Залишити коментар
Відповісти

Меню

Параметри

Створіть обліковий запис для збереження улюблених товарів.

Ввійти