Kasho - символ майстерності
Ножиці Kasho
Професійні перукарські ножиці Kasho ручної роботи є вінцем творчості «shisho», висококваліфікованого майстра, який гордо гравірує свої ножиці відміткою Kasho. Кожна пара ножиць Kasho має бездоганну форму, обробку і функціональність. Ці риси позиціонують продукцію KAI як одну з найкращих в світі. Спільний знаменник - якість і досконалість - заснований на багатовіковій традиції і культурі кування меча японських самураїв.
Kasho символізує: «КА» = Вогонь / «SHO» = Майстер
Неймовірно гострі і красиві
Ножиці Кашо виготовлені з двох різних сплавів нержавіючої сталі, щоб задовольнити високі вимоги до якості і чіткості матеріалу. Поєднання різних класів твердості означає, що кожна пара ножиць ідеально збалансована і гарантує довговічність. Унікальні леза ножиць «Ultimate Edge» Kasho забезпечують комфорт в роботі і точність ліній. Унікальний виробничий процес забезпечує необхідну точність увігнутих внутрішніх частин і опуклість зовнішніх частин лез. Лопості вигострюються до надзвичайно гострого стану зсередини, увігнутому до такої міри, що лопасті стикаються тільки в місці перетину. Ця вишукана технологія забезпечує чудову міцність ріжучої кромки, зменшуючи, таким чином, опір різання краю до мінімуму і, таким чином, істотно знижує втому рук майстра.
Запам'ятайте основний принцип: якщо сталь недостатня тверда, то ножиці почнуть швидко тупитися, але якщо твердість вище допустимих меж, то сталь стає стає крихкою і при найменшому механічному впливі на полотнах можуть утворюватися зарубки.
Довжина полотен є одним з вирішальних факторів при виборі ножиць. Вона вимірюється в дюймах від 4,5 до 7. Більшість майстрів звикли до такої метричної системи, тому не прийнято переводити дюйми в сантиметри.
Ріжуча кромка ножиць Kasho
Ножиці, що випускаються компанією можуть мати два види кромки: стандартну і конвексну.
1.Стандартная кромка. У такій кромці чітко видна лінія заточки полотна. Кут при її заточці близько 50 градусів. Якщо ж кут заточення буде більше, то ножиці будуть не дуже гострими.
2.Конвексная кромка (в перекладі з англ. Convex - опуклий). Часто таку кромку називають виготовленою за «японською» технологією. Її заточують під кутом 40-45 градусів, підвищуючи, таким чином, ріжучі властивості ножиць. Ножиці з такою кромкою, коштують дорожче, але зате, забезпечують чудовий слизький зріз.
Форма ручок
Ножиці Kasho, як і ножиці інших брендів, виготовляють з різними формами ручок: ергономічні, напів-ергономічні і прямі.
1. Прямі (S) - якщо провести рівну лінію через центр гвинта, то вона пройде між кільцями ручок. При роботі такими ножицями лікоть повинен знаходиться постійно під кутом в 90 градусів.
2. Ергономічні (OS) - провівши пряму через центр ножиць, вона пройде через центр верхнього кільця. Працювати ножицями такої форми більш комфортно, ніж прямими. Так як, така форма дозволяє вільно тримати плече, опускати лікоть і здійснювати мінімальні рухи рукою. Зазвичай ножиці ергономічної форми стоять на порядок дорожче, ніж прямі цієї ж серії.
3. Напів-ергономічні (SS) - пряма лінія, що проходить через центр гвинта, проходить в нижній частині верхнього кільця. Така модель ножиць є, так званий, компроміс між класичною і ергономічною формою.
Полотна ножиць
Увігнута поверхня полотна ножиць представляє значну перевагу. Завдяки такій будові, кромки довше залишаються гострими, так як, леза торкаються один до одного тільки в місці зрізу. Це знижує тертя між лезами і забезпечує їм легкий хід, менше навантажуючи кисть.
Філіровочні ножиці Kasho
Всі прекрасно знають для чого використовують філіровочні ножиці. Основна характеристика при їх виборі - це відсоток зрізаного волосся. Можливий діапазон від 5% до 60%. За виконанням вони поділяються на односторонні і двосторонні. Двосторонні ножиці - мають зубчики на двох полотнах, односторонні - тільки на одному. Волосся, що потрапляє між зубчиками, залишаються довгими, а потраплячи на зубчики, зрізається. Таким чином, ножиці з одностороннім розташуванням зубців зрізають більшу кількість волосся.
Форма зубчиків філірувальних ножиць може бути різною. Це, до речі, теж впливає на кількість зрізаємого волосся:
1. Прямі зубці. Їх розмір і крок відрізняється від одного до декількох міліметрів. Ножиці з такими зубчиками максимально м'яко проробляєть пасма локонів.
2. Зубці прізмовідної форми. Ширина ріжучої кромки зубчика ширше, ніж його основа. Це дозволяє поліпшити характеристики зрізу - волосся профілірованного пасма м'яко виходить з суміщених полотен.
3. Зубці з рискою. Забезпечують більший обсяг опрацювання волосся.
Kasho для лівшів
Золоте правило: Майстер, який використовує ліву руку в роботі, повинен використовувати ножиці для лівої руки. Майстер, який працює лівою рукою, але постійно використовує моделі для правої руки, не повинен їх міняти на моделі для лівої руки.