×

Як правильно доглядати за ножицями для стрижки волосся

Опубліковано4 Місяців тому
Подобається0

Як правильно доглядати за ножицями для стрижки волосся, якщо ви не хочете їх викинути через місяць

Перукарні ножиці - це не просто інструмент, а ваш вірний помічник, який потребує постійної уваги та догляду. Якщо ви хочете, щоб ножиці довго служили вам і не втрачали своєї гостроти, то потрібно дотримуватися кількох простих правил. Так ви зможете продовжити термін їх експлуатації та уникнути необхідності частого заточування. На жаль, багато перукарів думають, що нові ножиці не вимагають особливого догляду, і досить просто протирати їх або промивати, не змащуючи, не регулюючи. Але це груба помилка, яка може коштувати вам дорого!

Перше правило! Використовуйте ножиці тільки для свого призначення - для стрижки чистого та натурального волосся. Якщо вам потрібно підстригти броду, візьміть для цього недорогі ножиці. Не варто використовувати свою основну робочу пару для цього.

Друге правило! Слідкуйте за натягом лез. Якщо ножиці занадто туго затягнуті, ваша рука буде швидше втомлюватися. Пам'ятайте, що під час однієї стрижки ви робите близько тисячі зведень полотен. Ножиці з надто слабким натягом вийдуть з ладу протягом кількох тижнів – у них зітреться зовнішня сторона ріжучої кромки та зламається гвинтова група. Перевіряйте натяг ножиць періодично. Згодом ви зрозумієте, як часто вам потрібно підлаштовувати свій інструмент. Як то кажуть, ви притріться до інструменту, а він притреться до вас.

Для перевірки натягу ножиць є простий спосіб. Візьміть ножиці однією рукою за одне кільце, лезами догори. Іншою рукою підніміть друге кільце майже до прямого кута і відразу м'яко відпустіть його. Ножиці почнуть зачинятися. Правильно відрегульована пара закриється приблизно наполовину - тобто верхня точка, в якій з'єднані леза, повинна знаходитися приблизно на середині довжини лез. Якщо вона знаходиться трохи нижче або трохи вище – все гаразд. Якщо вона значно нижча - значить, натяг ножиць налаштований занадто сильно, гвинт потрібно послабити. Якщо вона знаходиться значно вище – значить, ножиці розбовталися і гвинт необхідно підтягнути. Не лінуйтеся робити це, якщо не хочете псувати свою репутацію та волосся клієнтів.

Третє правило! Не забувайте змащувати ножиці. Масло для змащення можна вибрати будь-яке, яке призначене для перукарського інструменту. Наприклад, Moser, Oster, Wahl. Вибирайте те, що вам більше подобається. Ціни на ці масла досить низькі, а витрата економна. Тому одного флакона вам вистачить надовго. Але, звичайно ж, найкраще використовувати олію саме для перукарських ножиць. Таке є в асортименті Kasho, Jaguar, Matsuzaki. Ніколи, чуєте, ніколи не змащуйте ножиці косметичними чи харчовими маслами. Так ви просто зруйнуєте свій інструмент. Протріть леза ножиць сухою м'якою тканиною, наприклад, натуральною замшею. І тут важливе зауваження, тримайте обушок леза повернутим до долоні, у бік ганчірочки. Так, щоб лезо залишалося зовні. Потім нанесіть краплю олії на внутрішній бік поверхонь за гвинтом. Переверніть ножиці і те саме повторіть з іншого боку. Після змащення кілька разів відкрийте та закрийте ножиці, щоб олія рівномірно розподілилася.

Зберігайте та перевозіть свій інструмент у спеціальних сумках або чохлах. Головна вимога до такого чохла одна. Для кожних ножиць повинен бути окремий відсік. Із цим суворо. Ви ж не хочете, щоб ваші ножиці дряпали один одного і тупилися?

Наступне правило - будь-які ножиці потрібно заточувати у міру зношування різального леза. І перукарські ножиці тут не є винятком. Будь-які ножиці згодом можуть затупитися. А оскільки вони роблять це поступово, ви просто звикаєте та не помічаєте ці зміни. Назвати точний термін неможливо. Як ви розумієте, все залежить від акуратності використання, якості самих ножиць та догляду, звичайно. Але, як показує практика, при дбайливому та правильному використанні хороші ножиці живуть до двох років без заточення.

І тепер кілька слів про те, чим небезпечні тупі ножиці для волосся ваших клієнтів. Тут річ у майбутньому здоров'ї волосся після стрижки. Для того, щоб волосся залишалося цілим і здоровим, зріз на кінчику повинен бути рівним. Якщо ви стрижете тупими ножицями, ви видавлюєте або відриваєте кінчик волосся. Таке волосся швидко починає сіктися, сохнути і втрачати здоровий, доглянутий вигляд. А стрижка, особливо подовжена, незабаром починає незрозуміло втрачати свій первісний вигляд.

Пам'ятайте, що правильний та регулярний догляд за ножицями для стрижки волосся – це не тільки гарантія якісної та безпечної роботи, але й прояв поваги до свого інструменту та своєї майстерності. Доглядайте своїх ножиць систематично і відповідально, і вони будуть служити вам довго і правильно. Успіхів вам і красивих стрижок!

Супутні товари
Залишити коментар
Відповісти

Меню

Параметри

Створіть обліковий запис для збереження улюблених товарів.

Ввійти