×

Міфи, з якими бореться кожен майстер-перукар

Опубліковано2 Років тому від
Подобається4

Не складно, зустріти навіть в сучасному поколінні міфи на тему волосся і догляду за ним. Ви, напевно, не раз чули, що немовля обов'язково потрібно голити налисо, або затвердження в стилі: «Щось у тебе волосся повільно росте. Хочеш запишу тебе до свого майстра на стрижку?».

У цій статті ми допоможемо вам розібратися що дійсно є правдою, а що фантазіями безумців.

  Волосся звикає до шампуню - неправда  

Міф про звикання був придуманий виробниками косметики, щоб розширити свій асортимент на ринку і підвищити продажі. Кожен шампунь містить додаткові інгредієнти: екстракти рослин, протеїни, жири та кондиціонуючі компоненти. Не залежно від того на який продукт ви перейшли, ефект повинен зберігатися одним і тим же.

Якщо ж стан волосся змінився, то, найімовірніше, справа в тому, що доп. продукти інакше взаємодіють з ними. Ні про яку звичкою і мови бути не може. Проте, існують спеціальні сезонні шампуні, призначені для особливого догляду, наприклад для захисту волосся від сонця і морської води.

  Посічені кінчики можна вилікувати - неправда  

Іноді виробники засобів для догляду за волоссям вказують на своїх упаковках, що продукт «вилікує» посічені кінці. На жаль, це нахабна брехня, придумана маркетологами. Так звані «ліки» всього лише огортають волосся шаром силікону, склеюючи кінчики і створюючи навколо волосся захисну плівку від зовнішнього світу. Але ефект триває до наступного миття.

Кінчики можуть сіктися через безліч факторів, таких як вплив занадто високих температур, жорсткі шампуні, прямі сонячні промені або в наслідок вікових змін. Єдиним і правильним рішенням для позбавлення від посічених кінчиків є стрижка тих самих кінчиків.

  Зміцнення волосся, завдяки стрижці - неправда  

Внаслідок стрижки волосся стає коротше, без сумнівів. Коротке волосся завжди здається густіше і здоровіше, але його структура абсолютно не змінюється. Зазвичай швидкість росту варіюється між 5 і 18 мм на місяць і не змінюється, незалежно від його довжини.
Якщо вам хочеться відростити волосся, варто стригти його кожні шість-вісім тижнів, щоб воно залишалося доглянутим, а кінчики не сіклися.

  Якщо волосся фарбувати, воно буде випадати через це - неправда  

Гіпотеза, що хімічні елементи в складі фарби провокують випадіння волосся - не була підтверджена вченими. Ця байка заснована на тому факті, що найчастіше жінки починають фарбувати волосся, як тільки з'являється сивина. В цей же час локони природним шляхом стають рідше. Якщо зіставити ці факти, то легко можна зрозуміти, що випадіння волосся не залежить від фарби і її інгредієнтів, а всього лише наслідки природного процесу старіння.

Якщо у молодої жінки починає випадати волосся після фарбування, то відновимо події в логічній послідовності - період фарбування, склад фарби і правильність її нанесення, стан фізичного здоров'я. Також важливо відзначити, що якщо волосся ламається, то справа в тому, що за ним не правильно доглядають, але, якщо волосся випадає, то проблема у внутрішньому стані організму.

Особливо важливо пам'ятати, що фарба ніколи не зможе спалити ваше волосся, це може зробити тільки пудра для освітлення, в разі порушення технології її застосування.

  Не можна стригти чубок самостійно, якщо ти майстер - неправда  

Ви можете стригти собі чубок (і не тільки), але для цього бажано мати тверду (впевнену) руку і перукарські ножиці. Якщо вищевказані пункти у вас відсутні вам, на жаль, доведеться звернутися до професіонала. Інакше ви можете зіткнутися з украй незадовільним результатом, про який в подальшому будете шкодувати.

  Гоління дітей в рік для стимуляції росту здорового волосся - неправда  

Поки дитина маленька її волосся дуже тонке, в народі його ще називають «пушковим». Поки вона росте, весь її організм змінюється разом з волоссям. Після року волосся природним чином змінює свій стан, але коли малюка голять налисо, волосся, відростаючи, створює невелику щетинку. Більшість сприймають її за «нову структуру», але це не так. Волосся стало б жорсткіше і «доросліше» навіть без стрижки.

  Лимонний сік освітлює - правда  

Цей факт є правдою. З початку часів блондинки використовували лимонний сік для надавання яскравості своїм пасмам. На жаль, цей сік дуже кислий для людського волосся, через що може пересушувати його і змінювати рівень рН. Щоб не жити з «соломою» на голові модниці знайшли рішення проблеми. Оливкова олія дуже добре зволожує пересушене волосся і може використовуватися перед його миттям.

Ополіскування оцетом ще один натуральний народний спосіб боротися з тьмяністю волосся і не слухняністю кінчиків. Оцет надає волоссю блиску, як ніколи раніше. Щоб локони були блискучими і м'якими вам варто випробувати таку процедуру: увітріть оливкову олію у вологе волосся і дайте йому вбратися. Через годину, змивши її і вимивши волосся шампунем, обполосніть волосся оцетом і ви дуже здивуєтеся новознайденому блиску!


Що ж, тепер ви знаєте до яких вивертів вдавсяают хитрі маркетологи, щоб продати вам свій продукт.

Але завдяки цій статті ви більше не підете у них на поводу, думаючи, що треба змінити шампунь через «звиклість волосся». І, швидше за все, не будете більше експериментувати з чубчиком в домашніх умовах.

На жаль, це всього лише дещиця вивертів і міфів, але в подальшому ви вже напевно будете перевіряти контент інфо-блогерів.

Залишити коментар
Відповісти

Меню

Параметри

Створіть обліковий запис для збереження улюблених товарів.

Ввійти